Huhtikuussa 2015 Sirpa, 56, ja Göran, 59, tekivät ison päätöksen ja päättivät muuttaa elämäntapansa pysyvästi. Tähän he ryhtyivät paitsi meidän avullamme, niin mikä parasta, myös toistensa tuella. Kummallakin oli tavoitteena painonpudotus ja sitä kautta terveyden edistäminen ja jaksamisen parantaminen.

 

Lähdimme yhdessä kohti tavoitteita pienin, mutta varmoin askelin. Niin ravitsemusta kuin liikuntalajeja ja määriäkin alettiin rakentamaan vanhojen tottumusten pohjalta. Liikuntaa lisättiin pikkuhiljaa, ensin painottaen kävelyä, koska se oli jo entuudestaan tuttua ja mieluisaa puuhaa. Ravitsemuksessa liikkeelle lähdettiin ateriarytmin sovittamisesta omaan arkeen ja sitä kautta muun muassa kasvisten määrän lisäämisestä.

Valmennuksen aikana tavattiin yhdessä niin treenien kuin ravintokeskusteluidenkin merkeissä. Lisäksi sähköposteja ja viestejä vaihdettiin välillä hyvnkin tiuhaan, mutta yleensä ainakin viikoittain. Alkuun tavattiin ja viestiteltiin tiiviimmin, loppua kohden hiukan harvemmin. Kun tekemisistä alkoi muotoutua uusia rutiineja alkoivat asiat sujua omalla painollaan.

Elämäntaparemontin edetessä ja painon pudotessa pariskunta koki olotilansa kohenevan nopeasti. Olo muuttui pirteämmäksi ja arjessa huomasi jaksavansa ihan eri tavalla. Vaikkei matkanteko toki aina helppoa ollut, ruokkivat onnistumiset toisiaan, ja niinpä lokakuussa 2016 kumpikin oli päässyt asettamiinsa painonpudotustavoitteisiin, jopa ylittänyt ne! Sirpa onnistui pudottamaan painoa noin 20kg ja Göran noin 15kg. Göran kävi myös mittauttamassa veriarvonsa ja sai ilokseen huomata niidenkin parantuneen huimasti!

Vaikka tavoitteet saavutettiin, ei tämä pariskunta suinkaan jäänyt laakereilleen lepäämään, vaan asetti itselleen miltei välittömästi uuden tavoitteen! Uusi tavoite oli nimeltään Paavo Nurmi Marathon! Göranin tavoitteeksi asetettiin puolimaraton ja Sirpan tavoitteeksi kymppi. Uuden tavoitteen myötä valmennus kohdennettiin entistä enemmän koskemaan kunnonkohotusta. Jatkoimme siis yhdessä matkaa vielä reilut puoli vuotta. Uusi valmennusjakso toimi samalla hyvänä seurantajaksona ensimmäiselle puolen vuoden jaksolle. Elämäntapojen muuttaminen, kun on usein pitkä, vuosien prosessi, korostuu pysyvien muutosten aikaansaamisessa juurikin seurantajakson merkitys.

2.7.2016 koitti kauan odotettu ja hiukan pelättykin päivä. Päivä, jota kumpikaan ei vielä jokin aika sitten olisi uskonut edes näkevänsä! Vaikka jännitys oli epäilemättä kova, lähti kumpikin matkaan mielettömällä tsempillä! Tämä tsemppi jatkui koko matkan ja huipentui loppukireihin, jotka olivat ihan huikeat!

Alla vielä Sirpan ja Göranin mietteitä valmennuksesta:

Mitä valmennuksesta jäi käteen? 

Liikuntakipinä! Lisäksi ateriarytmin säännöllisyys, ateriamallit ja erilaiset vaihtoehdot jäivät pysyväksi osaksi arkea.

Mikä valmennuksessa oli parasta? 

Erityisen tyytyväisiä voimme olla valmennuksen kokonaisvaltaisuuteen. Valmennus huomioi laadukkaasti niin liikunnan kuin ravitsemuksenkin roolin painon pudotuksessa ja elämäntapamuutoksessa.

Miksi juuri Studio One? 

Valmennus oli oikeasti henkilökohtaista. Saimme omaan arkeemme suunniteltua valmennusta ja ohjeita, jotka perustuivat omiin tavoitteisiimme ja toiveisiimme. Voi olla, että olisimme saaneet parempiakin tuloksia, jos olisimme tehneet kaksi lihaskuntoharjoitusta viikoittain, mutta koska se oli meille suuri kynnys, emmekä olleet aikaisemmin harrastaneet sitä yhtään, laitettiin sitä toiveidemme mukaisesti ohjelmaan vain yksi kerta viikkoon. Ja tuloksia tuli silti! Lisäksi omat, yksityiset tilat olivat mukavat tapaamisilla. Harjoitustila sopi myös erinomaisesti kaltaisillemme ”kuntosalin vasta-alkajille”, sillä paikalle oli matala kynnys tulla, kun paikalla ei ollut samanaikaisesti muita ja tila oli muutenkin viihtyisä.

Kenelle suosittelisitte valmennusta? 

Kaikille! Saimme tavoitteidemme saavuttamiseen tärkeää tukea ja kannustusta valmentajilta. Myös puolison tuki oli elintärkeä, yksin emme olisi tällaisiin tuloksiin päässeet. Löysimme myös yhteisen harrastuksen. Haluammekin kannustaa myös muita pariskuntia lähtemään valmennukseen yhdessä! Moni varmasti ajattelee myös olevansa liian vanha tai liian huonossa kunnossa, mutta haluamme korostaa, etteivät nämä ole esteitä valmennukseen lähtemiselle. Ei myöskään kannata ajatella, että valmentajien ikä tai hyväkuntoisuus itseesi verrattuna olisivat haitaksi. Meitä tämä ei ainakaan haitannut yhtään! Valmentajat olivat erittäin helposti lähestyttäviä, ammattitaitoisia ja ymmärtäväisiä. Heillä oli kyky samaistua tilanteeseemme. Ja vielä kaikille itseään epäileville: koska me pystyimme tähän, pystyt sinäkin!

Usko siis itseesi, ole ennakkoluuloton ja tavoittele rohkeasti unelmiasi! Mahtavaa loppuviikkoa! 🙂

Roosa